PROFESIONĀLĀ IZGLĪTĪBA- IEGULDĪJUMS JŪSU NĀKOTNĒ

Mēs maza cilts,

Mēs būsim lieli tik, cik mūsu griba.

                                                        Jānis Rainis

Kandavas Lauksaimniecības tehnikuma Cīravas teritoriālā struktūrvienība

Cīravas skola

Arrow
Arrow
Slider

Meistarklases pavāriem - 03.04.2019.

   Projekta „Karjeras atbalsts vispārējās un profesionālās izglītības iestādēs” ietvaros 28. martā topošajiem pavāriem mūsu skolā savu meistarklasi demonstrēja restorāna „36.LĪNIJA” līdzīpašnieks un šefpavārs Lauris Aleksejevs. Izbaudījām īstu restorāna atmosfēru jo Lauris pagatavoja ēdienus 5’’kārtās”. 1”kārtā” tika pagatavota- Svaiga gurķu krēmzupa ar kūpinātu lasi. 2 „kārtā”-  Mencas fileja ar fenheļa mērci, spinātiem, bekonu un sakņu dārzeņiem”. 3 „kārtā”- Lēni gatavota laša fileja ar remolādes- estragona mērci  un olīva zemi. 4 „kārtā”- Teļa gaļas cepetis ar seleriju sakņu biezeni un sarkanvīna mērci. 5 „kārtā”- Tiramisu ar balzāmu un uzputeni. Ēdieni tika noformēti atbilstoši jaunākām tendencēm, un pasniegti katram kurš šo meistarklasi vēroja. Gatavošanas procesā šefpavārs dalījās arī ar daudziem virtuves noslēpumiem.
   Savukārt 3. aprīlī šā paša projekta ietvaros meistarklasi skatītie devāmies uz Rīgu „Restorāna servisa skolu”.  Vispirms tikām izvadāti par skolai piederošo restorānu „Ferma”, un tās vadītājs Māris Astičs pastāstīja par tā darbību. Tad meistarklasi demonstrēja pasniedzēja- konditore Airita Jurcika un Tomass Godiņš. Tika pagatavoti šokolādes fondanti ar mango saldējumu un dekorēti ar svaigām zemenēm un mellenēm. Fondanta un saldējuma tapšanā tika iesaistīti arī audzēkņi, kuri labprāt līdzdarbojās.

-= galerija =-

Seko mums

draugiem logo iosfacebookyoutube

Skolas transports

buss

Afiša

afisa gif

UzdevumiLV

ESF 1

NIID logo 1