PROFESIONĀLĀ IZGLĪTĪBA- IEGULDĪJUMS JŪSU NĀKOTNĒ

Mēs maza cilts,

Mēs būsim lieli tik, cik mūsu griba.

                                                        Jānis Rainis

Kandavas Lauksaimniecības tehnikuma Cīravas teritoriālā struktūrvienība

Cīravas skola

Arrow
Arrow
Slider

Siera kluba seminārs

   29.septembrī, atsaucoties Kandavas Lauksaimniecības tehnikuma uzaicinājumam, mūsu skolas 2. un 3.kursa topošie pavāri kopā ar savām skolotājām S.Bumbieri un R.Reboku viesojās tehnikumā un piedalījās Siera Kluba seminārā "Meistara diena".
   Pasākuma dalībniekus uzrunāja Siera kluba  vadītāja Vanda Davidanova, Latvijas Piensaimnieku centrālās savienības valdes priekšsēdētājs Jānis Šolks, SIA “Elpa” valdes priekšsēdētājs Gundars Sisenis. Meistarklasi vadīja šefpavāre Ilva Liepniece no Auces novada, kura  jauniešiem pastāstīja par savu ēdienu gatavošanas pieredzi. Semināra dalībniekiem bija iespēja degustēt Latgales Kulinārajā mantojumā iekļautos latgaliešu nacionālos ēdienus- skābētu kāpostu zupu, uzkodas ar aromātiskiem kūpinājumiem. Lielu  interesi izraisīja “guļbišnīki”. Tie ir apcepti, pildīti kartupeļu kukulīši.
   Jaunieši uzzināja vairākas interesantas lietas par pienu- cik treknu pienu izslauc no govīm, kā tiek normalizēts piens, lai iegūtu nepieciešamo tauku saturu, ar ko vērtīgi ir piena produkti. Piens vienmēr ir bijis siera pamatsastāvdaļa. Vēlreiz varējām pārliecināties par to, cik daudz un dažādu šķirņu sieru gatavo pie mums Latvijā. Degustācijas laikā nogaršojām un novērtējām dažādus sierus-, piemēram, „Grande Duro”, „Mūks”, Zilā pelējuma sieru u.c.
   Paldies visiem pasākuma organizatoriem par lielisko pasākumu!

Rota Reboka, ēdienu gatavošanas skolotāja

-= galerija =-

Pin It

Seko mums

draugiem logo iosfacebookyoutube

Skolas transports

buss

Afiša

afisa gif

UzdevumiLV

ESF 1

NIID logo 1