Back to Top

Lietvede: +371 20388984

e-pasts:Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.

Lietvede: +371 20388984

 

CĪRAVAS TERITORIĀLĀ STRUKTŪRVIENĪBA

Rāmava - 2024

  4. aprīlī Lauksaimniecības mehanizācijas tehniķu I, II un III kursa studenti apmeklēja Biznesa centru RĀMAVA, kur aplūkoja 32. Starptautisko Lauksaimniecības Biznesa izstādi PAVASARIS 2024.
  Jaunieši iepazinās ar daudzveidīgu izstādē pārstāvētu tematiku: AUGKOPĪBA, LOPKOPĪBA, DĀRZKOPĪBA, CELTNIECĪBA UN VIDES LABIEKĀRTOŠANA. Galvenais akcents tika vērsts uz jaunumiem lauksaimniecības tehnikas un tehnoloģiju jomu, kas izstādē bija ļoti plaši pārstāvēts. Izstādes ekspozīciju teritorijās jauniešiem bija iespējas ne tikai aplūkot izstādīto tehniku, bet arī aprunāties ar to pārstāvjiem, gūstot plašāku redzējumu par tehnikas konstrucijas īpatnībām un to pielietojumu.
  Ņemot vērā, ka daudzas lauksaimniecības dīleru firmas rīko Klientu dienas savos uzņēmumos, tad arī mēs šajā dienā apmeklējām Baltic Agro Mashinery Jelgavā, kur tiek sagatavota, pārdota un apkalpota lauksaimniecības tehnika – traktori un graudaugu kombaini CLAAS, BEDNAR augsnes apstrādes, sējas agregāti, LEMKEN u.c. lauksaimniecības darbiem svarīga tehnika. Uzņēmumā mūs sagaidīja un prezentēja
Jelgavas servisa darbnīcas vadītājs Emīls. Vīnš arī izrādīja servisa remonta darbnīcas, rezerves daļu noliktavu ar jaunumu – robotu (kā viņi paši to nodēvējuši) – datorizēts rezerves daļu “skapis”, kas atvieglo rezerves daļu uzskaiti un uzglabāšanu, saņemšanu. Savukārt Emīls Polis pastāstīja par Precīzās lauksaimniecības aprīkojumu – automātiskās stūrēšanas nodrošināšanai. Noslēgumā visiem tika arī pa dāvaniņai no uzņēmuma.
  Sakām lielu PALDIES uzņēmumam par silto, laipno uzņemšanu!
  Foto: Daņiils (2CLM), Guntis (mobilfoto)

Sagatavoja skolotājs Guntis Daubars

-= galerija =-

Pin It

Priecīgas Lieldienas!

Lai pavasari spētu sirdī jaust,
Lai visi rīti, arī miglā tītie,
Ar gaismu dvēselē un sirdī aust,
Lai palo prieks kā bērziem sulas,
Kas zaļošanas prieku dod.
Savs ziedēšanas spēks ir jāatrod,
No vizbulītēm, pūpoliem un zālēm,
No bērzu pumpuriem šis laiks,
Ko Lieldienas mums atnes plaukstās.

Lai pavasara siltums un dabas atmodas prieks spirdzina, dod visiem spēku, iedvesmu, sniedz enerģiju un ticību labajam!
Saulainas, gaišas, veselīgas un priecīgiem mirkļiem piepildītas Lieldienas!

-= galerija =-

Pin It

Kvalifikācijas eksāmens 2024

  Pavasaris atnāk ne tikai ar pārmaiņām dabā, ar gaišākiem rītiem un jūtamāku optimismu, bet arī ar satraukto eksāmenu laiku tiem skolas audzēkņiem, kuri gatavojas absolvēt izglītības iestādi un saņemt diplomu par apgūto specialitāti.
  21. martā profesionālās kvalifikācijas eksāmenu kārtoja 10 ceturtā kursa izglītojamie. 1. uzdevums, kurš ilga 30 minūtes, bija tests ar 30 jautājumiem. 2. uzdevumā bija jāizvelk biļete, jāsameklē ēdieni un jāizveido ēdienkarte, tehnoloģiskā karte un kalkulācijas karte. 1. biļetē ēdiena sastāvā obligāti bija jāizmanto vārīta galda biete, no kuras jāpagatavo uzkoda (aukstā/ karstā) vai arī kā viens no produktiem zupai. Pamatēdienā obligāti jāizmanto cūkgaļas karbonāde ar saliktajām piedevām un mērci, bet desertā - biezpiens. 2. biļetē ēdiena sastāvā obligāti bija jāizmanto paipalu olas, no kurām jāpagatavo uzkoda (aukstā/ karstā vai zupai). Pamatēdienā obligāti jāizmanto zivs fileja ar saliktajām piedevām un mērci, bet desertā - ābols. Lai šo uzdevumu veiktu, bija jāiekļaujas 150 minūtēs. Tad jaunieši ar saviem izvēlētiem ēdieniem un tehnoloģiskajām kartēm devās uz mācību virtuvi, lai 220 minūtēs varētu pagatavot un 20 minūtēs “aizstāvēt”, prezentēt savus ēdienus eksāmena komisijai. Uzkodās tika izvēlēti pildīti lavašas groziņi ar krēmsieru un linsēklām, vārītu paipalas olu un pesto, kokosa pienā pagatavota biešu zupa ar apceptām ķirbju sēklām un fetas sieru, siera vafelītes ar ķimenēm, pildītas ar pikantu biešu krēmu un paipalu olu daiviņu. Pamatēdienam tika izmantotas dažādas marinādes. Interesanta šķita sous vidē gatavota cūkgaļas karbonāde ar seleriju sakņu biezeni, cepeškrāsnī ceptiem ķirštomātiem un demi glace mērci. Piedevas jaunieši bija izvēlējušies interesantas un saderīgas- kimči marinādē marinēts un grilēts jaunais kāposts, glazēti jaunie kartupeļi, puķkāpostu- bumbieru biezenis, fritēti puravi u.c. Deserti bija ļoti pārdomāti gan pēc garšas saderības, gan struktūras un krāsām. Komisija baudīja bezē kārtojumu, tarti ar dedzinātiem olbaltumiem, baltās šokolādes krēmu, pasniegtu uz mežģīnes, ābolu čipšus ar musu, ābolu zefīru ar mascarpones krēmu, dalgonas putām un šokolādes šūnu u.c.
  Pēc garas dienas tika paziņoti rezultāti- trīs jaunieši kvalifikācijas eksāmenu nokārtoja uz 9 ballēm, bet septiņi uz 8 ballēm. Izskanot komisijas labajiem novēlējumiem jauniešiem un skolotājām, šķīrāmies, lai tiktos izlaidumā.
  Patiess prieks un gandarījums par lielo ieguldīto darbu un veiksmīgi paveikto!

Informāciju sagatavoja skolotāja S.Bumbiere

Pin It

Erudīcijas konkurss “Asini prātu!”

  Mūsdienu jauniešiem ir jābūt erudītiem! Visa sabiedrība šajā laikā ir ierauta informācijas virpuļos, dažāda veida un formāta sociālo tīklu informācijas patiesībās, arī maldināšanas teorijās. Katra jauna sensacionāla ziņa izplatās ļoti strauji, galvenais ir pareizi saprast, novērtēt. Erudīts cilvēks ir intelektuāls, vispusīgi izglītots, vārdu sakot, personība ar plašām zināšanām, kura sevi bagātina ar jaunatklājumiem, dalās pieredzē, atrod domubiedrus.
  Skolas ikdienu krāsaināku spēj padarīt dažādas aktivitātes - galda spēles, pavasara futbols, kuru labvēlīgos laika apstākļos uzspēlē paši audzēkņi, kā arī prāta spēles un konkursi. Trešdien, 13.martā, skolā notika erudīcijas konkurss “Asini prātu!”, kurā piedalījās visu grupu audzēkņu izveidotās komandas (Pipargurķīši, Sprīdītis, Enkurs, Burunduki, Vīri Melnā, Čiekuri, Moči, Taureņi), kā arī līdzjutēji - kursa biedri un audzinātāji, kuru uzdevums - uzmundrināt un atbalstīt. Bez iepriekšējas sagatavošanās, izņemot - ieteikumus, ka savlaicīgi jāpadomā par komandas noformējumu un nosaukumu. Visas iespējamības un tematiku daudzveidība. Konkursam bija sagatavoti jautājumi par mūziku, personībām, dabu un citām interesantām lietām. Komandu dalībnieki atbildēja gan rakstiskā versijā, gan izmantojot aplikāciju telefonā. Mazo pauzīšu laikā konkursa dalībnieki minēja ātrās mīklas un āķīgos jautājumus.
  Paldies visiem erudīcijas konkursa organizētājiem, drosmīgajiem dalībniekiem un atbalstītājiem!

-= galerija =-

Pin It

Projekta “Tour4Youth” iepazīstināšanas pasākums

  12.martā ar skolas topošajiem pavāriem un pavāru palīgiem tikās Kurzemes plānošanas reģiona pārstāvji, lai iepazīstinātu ar Tour4Youth programmas kursu un iespēju gūt praktisku pieredzi kādā no tūrisma uzņēmumiem Kurzemē vai pat kādā citā valstī. Šajā projektā aicina piedalīties un iesaistīties jauniešus vecumā no 15 līdz 24 gadiem, kuri studē tūrisma, viesmīlības un restorānu nozarēs, vai arī ir beiguši studijas un atrodas bezdarbnieku statusā.
  Pēc tikšanās ar projekta koordinatoriem jaunieši, kurus tas ieinteresēja, uz vietas aizpildīja pieteikuma anketas.
  Veiksmi un izdošanos, iesaistoties projektā!

Informāciju sagatavoja skolotāja R.Reboka

-= galerija =-

Pin It

Jaunas zināšanas - jaunas iespējas

  5. martā Cīravas TS ar izglītojošu lekciju- semināru- viesojās pārstāvji no Geoface un Dotnuva Baltic, lai iepazīstinātu audzēkņus par precīzās tehnoloģijas pielietošanu lauksaimniecībā un sniedza informāciju, kā vienkārši un efektīvi pārvaldīt savu saimniecību Geoface sistēmā. Mūsdienu straujais tehnoloģiju attīstības temps liek lauksaimniecības speciālistiem, arī topošajiem, pievērst lielu uzmanību šīm novitātēm, novērtēt to lietderību reālajā saimniekošanā.
  Paldies lektoriem par dāvāto iespēju uzzināt kaut ko jaunu un saistošu!

Informāciju sagatavoja skolotāja I.Vālodze

  

-= galerija =-

Pin It

2 lapa no 58